Școli-ambasador ale Parlamentului European

Programul EPAS – EUROPEAN PARLIAMENT AMBASSADOR SCHOOL răspunde nevoilor ambasadorilor seniori (profesori) și ambasadorilor juniori (elevii/tinerii liceeni) de a fi informați despre Uniunea Europeană, de a cunoaște instituțiile europene și rolul lor, de a conștientiza importanța participării la alegerile europarlamentare și la viața democratică a societății în care trăiesc.

Programul urmărește înființarea în școlile ambasador a unor puncte de informare despre Uniunea Europeană, unde ambasadorii juniori și alți elevi din școală să desfășoare șase module pedagogice pe tematici europene, iar în perspectiva alegerilor europene din acest an, să promoveze importanța votului în rândul tinerilor și dezvoltarea campaniei #DeDataAstaVotez.

La nivel național, Colegiul Național „Grigore Moisil” Onești este una dintre cele 25 de instituții de învățământ selectate de Ministerul Educației Naționale (MEN) pentru a candida în programul “Școli-ambasador ale Parlamentului European”- EPAS, ediția a III a (an școlar 2018-2019).

„Rolul de școală-ambasador presupune pentru ambasadorii seniori, adică profesorii implicați în program, consolidarea cunoștințelor despre Uniunea Europeană, precum și a altor aspecte ale cetățeniei europene, prin schimbul de bune practici cu celelalte școli din rețeaua EPAS, la nivel național și european. Prin acest program, profesorii implicați își dezvoltă abilitățile de a lucra cu elevii în afara orelor de curs, își dezvoltă abilitățile de a lucra în echipă, pentru a construi strategii eficiente de a desfășura activitățile din cadrul programului. EPAS – Școli Ambasador ale Parlamentului European oferă oportunitatea de a crește vizibilitatea și imaginea colegiului nostru în comunitate, cât și de a consolida relația școală-elevi, dar și școală-familie-comunitatea. Școala noastră va rămâne un punct de informare despre Uniunea Europeană după încheierea programului 2018-2019 prin continuitatea activităților prin parteneriate, Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA fiind unul dintre partenerii noștri, cât și printr-un nou curs opțional ce va fi implementat în școală – Valori și tematici europene.”

– Virginia Smărăndița BRĂESCU, consilier educativ & coordonator proiecte și programe europene.

„Ca elevi într-o școală implicată în acest program, avem oportunități de a cunoaște mai bine Uniunea Europeană, să înțelegem de ce s-a format și cum funcționează. Anul 2019 este unul important pentru toți tinerii și cetățenii europeni, deoarece vom alege viitorul Parlamentului European pentru următorii 5 ani. Prin activitățile programului EPAS, ne-am dezvoltat abilități de documentare și de acțiune în cadrul campaniei #DeDataAstaVotez, care ne vor ajuta și în viitor și pe care, cu siguranță, le vom transmite și în comunitate. Cu ajutorul acestui program ne simțim mai motivați să ne implicăm în activități pe teme europene și să organizăm activități împreună cu profesorii noștri în dezvoltarea școlii noastre ca o școală europeană.” – Teodora GAFTOI, președintele Consiliului Școlar al Elevilor & Ambasador EPAS.

Related Articles

Cum vezi dezvoltarea comunei Sascut ca Sat European de Tineret?

Cum vezi dezvoltarea comunei Sascut ca Sat European de Tineret?

Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA pregătește prima Strategie de Tineret a comunei Sascut și are nevoie de ajutorul tău! Dacă ai între 13 și 35 de ani, locuiești, studiezi sau îți desfășori activitatea profesională în COMUNA SASCUT DIN JUDEȚUL BACĂU, te așteptăm să completezi următorul chestionar – https://forms.gle/JAdB8GRpFWkK3reA6.

read more

Vin alegerile! Ce facem cu datele personale?

Datele personale devin o monedă importantă în orice campanie politică - fie că este legată de alegeri, fie că nu. Pe de o parte avem scandalul Cambridge Analytica, care ne demonstrează până unde se poate merge profilarea politică, iar de cealaltă partea avem în...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This

Distribuie

Dacă ți-a plăcut!